مجموع نظرات: ۰
شنبه ۳۰ شهریور ۱۳۸۷ - ۱۰:۲۱
۰ نفر

حمید‌ رضا محمدیان: بی‌شک تصورش حتی برای کریم بوذرجمهری کفیل بلدیه تهران نیز دشوار بود.

سرانجام پس از 8 سال تلاش برای منظم کردن امور و تامین بودجه برای اطفائیه بی‌سروسامان پایتخت، در سال 1311 اداره اطفائیه به همت او که مدیر ارشد آتش‌نشانی هم محسوب می‌شد در گورستان متروکه‌ای بیرون از شهر تاسیس شد.

اما تصور این که 75 سال بعد آتش‌نشانی تاسیس شده در میدان حسن‌آباد به محلی برای تربیت آتش‌نشانان حرفه‌ای در بالاترین سطوح بین‌المللی کار در ارتفاع و نجات با طناب تبدیل شود، ورای آمال و ایده‌آل‌های متولیان آن روزهای امور شهری است.

این روزها آموزش دوره‌های عملی و تئوری نجات در فضاهای باز و بسته، اعماق چاه‌ها و قنات‌ها، اماکن غیرقابل دسترس و ساختمان‌های بلند برای آتش‌نشانان شهر ما در قدیمی‌ترین ایستگاه‌ آتش‌نشانی پایتخت، ایمنی هر چه بیشتر شهروندان ساکن بافت در هم تنیده کلانشهر تهران را در پی داشته و خطرات برج نشینی و گسترش زندگی صنعتی را با کاهش چشمگیری مواجه کرده‌است. برای دستیابی به این هدف، منطقه یک سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران که از ایستگاه‌ حسن آباد هدایت می‌شود، روزهای پر مشغله‌ای را پشت سر گذاشته و در پیش دارد.

فتح‌اله تیموری مدیر عملیات این منطقه با اشاره به تخصیص بزرگترین سوله منطقه و تجهیز آن با با‌لاترین استانداردهای تجهیزاتی برای آموزش آتش‌نشانان حرفه‌ای می‌گوید: «از سال 75 با توجه به نیاز شهروندان و حوادث متعددی که برای جرثقیل‌ها، در ارتفاع برج‌ها و در عمق چاه‌ها اتفاق می‌افتاد، نیاز به ساماندهی مجدد گروه امداد هوایی سازمان و آموزش سیستماتیک آتش‌نشانان در این زمینه پر رنگ‌تر احساس می‌شد.

به همین منظور برای اولین بار در کشور، مرکزی آموزشی  در سالنی سرپوشیده به وسعت هزار متر در محوطه ایستگاه یک برپا شده است. از جمله امکانات این مرکز که بزرگترین مرکز آموزشی تحت  استانداردهای اتحادیه جهانی نجات و کار در ارتفاع در خاور میانه و در میان کشورهای اسلامی به شمار می‌آید می‌توان به چاه‌های شیشه‌ای و فلزی، دیواره سنگ‌نوردی، اتاق آوار، شبیه‌سازی تله‌کابین، آسانسور و کارگاه‌های متعدد کار با طناب در ارتفاع اشاره کرد که به  همت  رئیس یگان ویژه و ابتکار گروه امداد و نجات آتش‌نشانی در کشورمان ساخته شده‌اند.» 

در سال گذشته حدود 120 نیروی تازه وارد به سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران پس از گذراندن دوره‌های آموزشی حریق در مرکز صالح‌آباد و دوره‌های کمک‌های اولیه در مرکز ولنجک و بیمارستان شهدای تجریش برای کسب مهارت در زمینه کار در عمق و ارتفاع در مرکز حسن‌آباد با آموزه‌های بین‌المللی تعلیم داده شدند.  تیموری می‌گوید: «هدف از برگزاری این دوره‌ها افزایش مهارت، کم کردن تعداد آتش‌نشانان اعزامی به محل حوادث و ارتقای کیفیت نجات است.

علاوه بر آموزش‌های تخصصی به آتش‌نشانان، 20 نفر از پرسنل آتش‌نشان تهران در حضور «کارل رابی» نماینده اتحادیه جهانی نجات و کار در ارتفاعی موسوم به irata موفق شدند گواهینامه بین‌المللی نجات در ارتفاع را با کسب بالاترین امتیاز دریافت کنند و از این پس آموزش آتش‌نشانان دیگر شهرهای کشور، مراکز صنعتی، شرکت‌های نفتی و فرودگاه‌ها نیز می‌تواند در این مرکز انجام شود.» 

 بیرون کشیدن خودرویی که در دره سقوط کرده‌است با نیروی ذهن و جسم تنها یک آتش‌نشان کاری است که با آموزش‌های نوین در سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اکنون امکان‌پذیر شده‌است، ابزار نوین به‌کارگیری شده در این سازمان این امکان را به آتش‌نشانان می‌دهد تا با بهره‌گیری از قوانین فیزیکی و وسایلی که تنها در یک کوله پشتی گنجانده می‌شود با کیفیت‌ترین عملیات نجات را به انجام برسانند. به این ترتیب نزدیک کردن آمار تلفات ناشی از حوادث در تهران‌بزرگ به صفر امری دور از دسترس نخواهد بود.

کد خبر 63845

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز